Böcker

1. CFT Made Simple: A Clinician’s Guide to Practicing Compassion-Focused Therapy – Russell L. Kolts, Steven C. Hayes, and Paul Gilbert

Denna bok Àr en fantastisk resurs för dem som Àr intresserade av att tillÀmpa CFT i praktiken. Den innehÄller information om grunderna, teorierna kring CFT och verktyg som hjÀlper dina klienter att bli mer medkÀnnande mÀnniskor. Om du övervÀger att lÀgga till CFT-tekniker i ditt arbete som terapeut, Àr den hÀr boken ett bra stÀlle att börja.

2. Compassion Focused Therapy: Distinctive Features – Paul Gilbert

Den hÀr boken av CFT-grundaren Paul Gilbert Àr mer en översiktlig över CFT Àn en manual eller guide. Det gör den perfekt för studenter och andra som helt enkelt vill lÀra sig mer om CFT.

Denna bok gör en djupdykning i forskningen kring CFT, saker som skiljer CFT frÄn kognitiv beteendeterapi (CBT) och de viktigaste principerna bakom den.

3. Mindful Compassion: How the Science of Compassion Can Help You Understand Your Emotions, Live in the Present, and Connect Deeply with Others – Paul Gilbert and Choden

En annan bok som riktar sig till nyfikna och informationssökande individer. Den tar lÀsaren genom CFT: s grunder, bÄde evolutionÀr och buddhistisk psykologi, den fantastiska potentialen i mindfulness och den harmoniska föreningen av mindfulness och medkÀnsla.

Den hÀr boken Àr en bra lÀsning för alla som vill lÀra sig mer om mindfulness eller CFT sÄvÀl som för alla som vill fördjupar sig i nÄgra av teknikerna.

4. Compassion Focused Therapy for Dummies – Mary Welford

Du behöver inte vara en dummy för att kĂ€nna att den hĂ€r boken ger dig insikter – i sjĂ€lva verket skulle du vara en dummy om du underlĂ€t att lĂ€sa den! Den hĂ€r boken beskriver CFT och de bakomliggande idĂ©er, detta förutom att ge bevis för dess effektivitet. BĂ„de nyfikna individer och terapeuter hittar bra information om CFT i den hĂ€r boken.

Hem